söndag 29 mars 2009

Video of the day

Hittade denna sjukt snygga video i jakten på release info om uppföljaren till ett spel ja gillar. Tänker inte nämna vilket men de som lirat det nån gång kommer direkt känna igen sig.

Effekterna är galet imponernade för nånting som ser hemmasnickrat ut, kolla bara helikoptern som skjuter iväg missilerna.


måndag 23 mars 2009

Diino

Weblagring har funnits ganska länge nu och det finns många olika tjänster. Kommer ihåg när man skickade sina dokument och filer via mailen till sig själv för att komma åt det i t.ex. skolan eller hemma. Har tidigare haft ett konto på en av de större sidorna (ett år sedan nu.). Men det var lite för krångligt och med ett taskigt webgränssitt som var allt annat än lätt att använda. Jag laddade upp några bilder men det tog tid och utrymmet var väldigt begränsat. Som ni förstår så glömdes det bort ganska snabbt eftersom jag drog mig för att använda det.

Men nu verkar jag ha hittat det jag sökt efter, Diino. Som prenumerant på Pc för alla så får man ett konto där gratis (är gratis för alla upp till 5gb.). Obegränsad lagring och automatisk backup, via ett litet program, bjuds det på. Sitter just nu och kör backup av alla mina bilder på datorn, vilket är närmare 6gb. Uppladdningshastigheten kan jag verkligen inte klaga på, jag har 10mbit och uppladdningen går i ca600kb/s vilket får anses som klart godkänt. Visst det tar tid när det är mycket som ska laddas upp, så några timmar får man räkna med. Men det lilla backupprogrammet gör inget större väsen av sig 5% cpu användning och 80Mb minne gör iaf inte min dator märkbart långsammare. Med 10mbit internetanslutning så är inte 600kb/s i uppladdning märkbart vid vanligt användande. Själva programmet är mycket lätt att använda och har funktioner för schemalagd backup där man kan välja full eller inkrementell (bara det som ändrats sedan sist). Man ser tydligt sina mappar i stil med “Den här datorn” vilket gör det enkelt att hitta sina filer.

Namnlöst-1

Diino erbjuder även funktioner som att låta andra ta del av mitt uppladdade material, vilket är väldigt användbart. Bara att skicka en länk med senaste bilderna eller kanske den där filmen som var så bra. Möjligheterna är många och jag kommer nog framförallt använda Diino istället för min lilla 2,5” externa hårddisk som jag brukar släpa med mig.

Testa själva gratisversionen på www.diino.se

torsdag 12 mars 2009

Windows Live Writer

Laddade ned Windows Live writer idag bara för att testa. Mina förhoppningar är att det ska bli lättare att göra bra och snygga inlägg här på bloggen. Så detta är mitt första inlägg med programmet. Installationen gick i vanlig Microsoft ordning väldigt smidigt, man fick fylla i adressen till sin blogg samt lite användaruppgifter så att Writer automatiskt ska kunna publicera inläggen. Redan nu när jag skriver så är rättstavningen ett plus i jämförelse med blogger, det är ju alltid lätt att få in en kråka här och var.

En film verkar gå rätt smidigt att lägga upp också. Tar lite tid att ladda upp men själva upplägget var simpelt.

Fotoalbum är en annan funktion.

Det ser bra ut nu när jag redigerar och även här var det väldigt simpelt att lägga upp bilder., sen återstår att testa funktionaliteten i ett publicerat inlägg(=läs detta inlägg).

En Avslutande bild från landet.KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

 

 

 

 

 

Sammanfattningsvis är jag nöjd med Writer. Det är enkelt att redigera layouten, uppladdning av film och bilder är enklare och går snabbare. Att ändra storleken på bilderna är en ren fröjd i jämförelse med html knackandet som är i blogger om man inte vill ha de 3 standardstorlekarna. Så för er som tycker er bloggtjänst är lite för krånglig eller bara funkar dåligt så kan jag rekommendera Writer som har Wordkänslan i sig.